75
Οι αρχαίοι Έλληνες τις τιμούσαν όσο και τα φασόλια, τη φάβα, τα λούπινα και τα ρεβύθια και μάλιστα τις έκαναν και πουρέ. Τόσο οι φακές όσο και τα μαυρομάτικα φασόλια μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τις τροφές. Ο συνδυασμός τους με το ρύζι αυξάνει τη βιολογική τους αξία ενώ η κατανάλωσή τους με είδη που έχουν βιταμίνη C (λεμόνι, πορτοκάλι, ντομάτες) βοηθά την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν. Ε, αυτή η συνταγή τα έχει όλα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecooking.gr