115
Υλικά
- γλυκοπατάτα 2 τμχ
- λαχανάκια βρυξελών 400 γρ
- καρύδια 0.5 φλ
- κινόα 0.25 φλ
- μπλε τυρί 0.33 φλ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μέλι 1 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
Δεν έχω πρόβλημα με κανένα είδος λάχανου. Έχω με τα λαχανάκια Βρυξελλών όμως. Και δεν είναι ότι αυτά τα χρόνια δεν έχω κάνει προσπάθειες να τα συμπαθήσω, βλέπετε ο καλός μου τα αγαπάει πολύ. Σκέφτομαι ότι με ενοχλούν πάρα πολύ βρασμένα, γενικά όλα τα λάχανα τα προτιμώ ωμά. Όταν είδα σε ένα από τα αμερικάνικα περιοδικά της Χαράς λοιπόν μια σαλάτα με ωμά λαχανάκια Βρυξελλών σκέφτηκα να τα βάλω και στη δική μου σαλάτα ωμά. Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα άρθρο που λέει ότι υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας αν καταναλώνονται ωμά. Βρήκα βέβαια και συνταγή με ωμά λαχανάκια οπότε πάλι στο μηδέν η Μαρία. Αποφάσισα λοιπόν να τα βράσω πολύ ελαφρά για να είμαστε σίγουροι αλλά όχι να τα βράσω κανονικά, ήθελα να κρατάνε. Τα έβαλα σε νερό με ξύδι μέχρι να τα χρησιμοποιήσω και πήραν μια ακόμα καλύτερη γεύση. Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μου αρέσουν πολύ έτσι τραγανά και με όλα τα υπόλοιπα υλικά έφτιαξα μια πεντανόστιμη σαλάτα που έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές από τότε.
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com