94
Υλικά
- φιλέτο σολομού 1 κιλ
- ρύζι μπασμάτι 1 φλ
- φακές 1 φλ
- καλαμπόκι 0.5 φλ
- αρακάς 0.5 φλ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- γκρέιπφρουτ 0.5 τμχ
- λάϊμ 2 τμχ
- ελαιόλαδο 250 ml
- μέλι 1 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
- μπούκοβο 1 κσ
Ο σκοπός (τουλάχιστον ο δικός μου) όταν μαγειρεύω ένα φαγητό, είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο διατροφικά. Δηλαδή να μη χρειάζεται κάτι άλλο να το συνοδεύσει για να είναι πλήρες (άντε ίσως μία σαλάτα η οποία ούτως ή άλλως είναι πάντα απαραίτητη). Το σημερινό πιάτο είναι μια πεντανόστιμη και ολοκληρωμένη γευστική πρόταση που συνδυάζει το σολομό με συνοδευτική ρυζοσαλάτα με φακές, με σάλτσα-vinaigrette από εσπεριδοειδή, ο συνδυασμός των οποίων με τις φακές βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν οι τελευταίες! Πραγματικά ένα πιάτο πλήρες και πανεύκολο στην παρασκευή του, αφού ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε μόνο με ανάμειξη υλικών και ελαφρύ σοτάρισμα του σολομού!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com