81
Υλικά
- στραγγιστό γιαούρτι 400 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- άνηθος 2 κσ
- λευκό ξύδι 2 κσ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- αγγουράκι 3 τμχ
- αραβική πίτα -
- αγγουράκι 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- άνηθος -
- άσπρο πιπέρι -
Το Τζατζίκι είναι ένα δροσερό και κρεμώδες dipγιαουρτιού, με τριμμένο ή ψιλοκομμένο αγγουράκι, αρωματισμένο με σκόρδο και ένα αρωματικό χορταρικό της αρεσκείας μας, άνηθο ή δυόσμο. Είναι πολύ δημοφιλές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στις Αραβικές χώρες συνηθίζουν να το αρωματίζουν με δυόσμο, που τον αγαπούν ιδιαίτερα, λόγω των ευεργετικών του συστατικών, και χρησιμοποιούν λιγότερο σκόρδο, απ΄ ότι εμείς. Το σερβίρουν ως συνοδευτικό ή σε ιδιαίτερο πιάτο, συμπλήρωμα του Kebab και των πιάτων με ποικιλία ψητών κρεατικών και χορταρικών ή Falafel. Τρώγεται με τη βοήθεια...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com