72
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 ml
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
- μηλόξιδο 3 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- μέλι 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Λαδολέμονα, βινεγκρέτ, πέστο, σάλτσες γιαουρτιού, dressings έχουν έναν κοινό σκοπό... να νοστιμίσουν τις σαλάτες μας και ειδικά τις καλοκαιρινές, με τα ωμά, φρεσκότατα λαχανικά της εποχής αλλά και να τους χαρίσουν επιπλέον άρωμα με τα υπέροχα αρωματικά της μεσογειακής μας φύσης που περιέχουν. Η προσθήκη της μουστάρδας βοηθά στην αυξημένη ένταση της γεύσης αλλά και στο ευκολότερο "δέσιμο" της βινεγκρέτ. Όσο για τα δύο είδη βαλσαμικού ξιδιού, η γεύση τους συμπληρώνει το ένα το άλλο. Έτσι έχουμε μια βινεγκρέτ σφιχτοδεμένη, με ωραία πυκνότητα που προκύπτει από μια πολύ απλή διαδικασία και εξίσου απλά υλικά που θα νοστιμίσει απίστευτα πράσινες σαλάτες....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com