176
Υλικά
- ποντίκι 2 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- κόκκινο κρασί 100 ml
- ζωμός βοδινού 2 φλ
- κότσι μοσχαρίσιο 2 τμχ
- πομοντόρια 1200 γρ
- χυμός ντομάτας 800 γρ
- ντοματοπολτός 140 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 50 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μπέϊκον 140 γρ
Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στη περιοχή της Μπολόνιας, πολλοί φτιάχνουν τη διάσημη σάλτσα, μαγειρεύοντας μικρά κομμάτια κρέατος που στην εξαιρετικά αργή διαδικασία μαγειρέματος, διαλύονται σε ίνες. Και αυτή είναι η κλασική σάλτσα ραγού...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr