79
Υλικά
- ελιές 20 τμχ
- πράσινες ελιές 10 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αντσούγιες 4 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- κάσιους 1 φλ
- κέτσαπ 2 κσ
- βασιλικός 1 χούφτ
Σερβίρουμε την ταπενάντ πάνω σε φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας μόνη της της ή με γιδοτύρι, ως συνοδευτικό ψαριού στη σχάρα, ή μαζί με ψητά λαχανικά, αλείφουμε κοτόπουλο πριν ή μετά το ψήσιμο, φτιάχνουμε βινεγκρέτ, την αναμιγνύουμε με μαγιονέζα για να συνδυαστεί με αγκινάρες στον ατμό ή στη σχάρα. Μερικά μόνο παραδείγματα!
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr