Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Καταχωρήθηκε στις 08/10/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Αυτή τη σάλτσα έφτιαχνε η συγχωρεμένη γιαγιά του Κωστή μου, η χρυσοχέρα η Ρουμπίνα, ως βάση για τα περίφημα ζακυνθινά αυγά με σάρτσα (η σάλτσα στη ζακυνθινή διάλεκτο). Πάνω δηλαδή σε αυτή μαγείρευε αυγά ολόκληρα μάτια. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με ζυμαρικά και να δώσει ένα ονειρεμένο πιάτο. Έτσι κι έγινε! Ο Κωστής ακολούθησε πιστά τη συνταγή της γιαγιάς, εγώ απλά έβρασα λινγκουίνι, τα ρίξαμε σε αυτή την καταπληκτική σάλτσα κι έπειτα οι γευστικοί μας κάλυκες έκαναν τρελό πάρτυ! Ένα βασικό μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δεν τρίβουμε ή πολτοποιούμε την ντομάτα, αλλά την βάζουμε σε μεγάλα κομμάτια μαζί με τη φλούδα. Μεστή καλοκαιρινή γεύση, σκορδάτη, αρωματισμένη με βασιλικό, γεύση που πρέπει οπωσδήποτε κι εσείς να δοκιμάσετε!

Διάβασε τη συνταγή στο http://theveggiesisters.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!