Συνταγές από το www.cretangastronomy.gr

Βρέθηκαν 383 συνταγές

Μαρμελάδα κυδώνι

cretangastronomy
...Το πιο απλό παρασκεύασμα με κυδώνι , με σχεδόν μηδενική πιθανότητα αποτυχίας, είναι η μαρμελάδα κυδώνι. Περιέχει τόση πηκτίνη το κυδώνι, που δένει εύκολα και συντηρείται για καιρό. ...

Ψητό στο φούρνο με πατάτες

cretangastronomy
Όταν στην Κρήτη λέμε "θα φτιάξω ψητό" δεν μας ρωτάνε τι ψητό! Εννοείται κρέας αρνί ή χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες... Για το ψητό της Κυριακής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά είδη κρέατος από χοιρινό και αρνί για τους λιχούδηδες έως κοτόπουλο και κουνέλι εκείνους που αποφεύγουν τα λιπαρά στη διατροφή τους... ...

Σταφιδόπιτα με σουσάμι μέσα στη ζύμη

cretangastronomy
...

Κυδώνι πελτές

cretangastronomy
Σήμερα δίνω τη συνταγή για το κυδώνι πελτέ τον βασιλιά των γλυκών του κουταλιού κατά τη μητέρα μου. Για να είναι επιτυχημένος ο πελτές πρέπει ...

Πανεύκολα, οικονομικά, νηστίσιμα μηλοπιτάκια

cretangastronomy
...Τα σημερινά μηλοπιτάκια είναι νηστίσιμα , απλά και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε αφού στη ζύμη τους χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και όχι κάποιο ζωικό βούτυρο ή μαργαρίνη, και καθόλου αυγά! Ακόμη, μπορούν να καταναλωθούν και σε περιόδους δίαιτας αφού δεν περιέχουν ζάχαρη εκτός από την άχνη του σερβιρίσματος η οποία για τους διαιτώμενους μπορεί να παραληφθεί ή να αντικατασταθεί με γλυκαντικό σε σκόνη. ...

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη, χωρίς φύλλο

cretangastronomy
Τα πορτοκάλια άρχισαν να γλυκαίνουν και οι πορτοκαλόπιτες είναι αγαπημένο γλυκό της εποχής. Επειδή όμως αρκετοί νηστεύουν και άλλοι αποφεύγουν τα αυγά , πιο κατάλληλη για την εποχή είναι μια νηστίσιμη μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα που δεν υστερεί σε τίποτα από την κλασική και πολύ γνωστή πορτοκαλόπιτα με το φύλλο τα αυγά και το γιαούρτι. ...

Μαρμελάδα πορτοκάλι

cretangastronomy
...Αυτό το Σάββατο , βγήκα νωρίς και πρόλαβα να διαλέξω μερικά χοντρόφλουδα πορτοκάλια για να κάνω γλυκό και μαρμελάδα.Και τα δυό αυτά παρασκευάσματα είναι από τα αγαπημένα μας, αλλά έχουν και πολλές εφαρμογές σε άλλα γλυκίσματα (όπως π.χ. ...

Μαρμελάδα λεμόνι

cretangastronomy
Τρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Νομίζω ότι οι λιγότερες πικρές μαρμελάδες είναι πιο κοντά στα δικά μας γαστρονομικά γούστα, αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικών επιλογών. ...

Σιρόπι ροδιού (σπιτική γρεναδίνη)

cretangastronomy
Ένα ακόμη πολύτιμο υγρό (εκτός από το πετιμέζι και το χαρουπόμελο) στο ντουλάπι μας! Δεν ξέρω αν υπάρχει φρούτο που να ανταγωνίζεται στο χρώμα τους σπόρους του ροδιού. ...

Μελομακάρονα

cretangastronomy
Οι γνώμες για επιτυχημένα μελομακάρονα διίστανται .Σ’ άλλους αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, σ’ άλλους τριφτά, σ’ άλλους μαλακά σ’ άλλους σχετικά σκληρά. Το λόγο γι αυτές τις παραλλαγές τον έχει περισσότερο το μέλωμα παρά τα υλικά που λίγο ή πολύ μοιάζουν σε όλες τις συνταγές. ...

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 39 »
Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!