Συνταγές από το www.glykokyriakis.gr

Βρέθηκαν 97 συνταγές

Κόλλυβα αγιορείτικα

glykokyriakis
Μουσκεύουμε το σιτάρι όλη τη νύχτα. Το βράζουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε καλά. ...

Σπιτική λεμονάδα

glykokyriakis
Σπιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες. Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική. Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία, και μας κέρδισε αμέσως γιατί δεν το λεμόνι δεν βράζεται και κρατάει όλη του την φρεσκάδα. ...

Τσουρέκι Πολίτικο

glykokyriakis
Αφράτο και αρωματικό τσουρέκι, ιδανικό για πρωινό με γάλα ή συνοδευτικό του καφέ. ...

Light κέικ πορτοκαλιού

glykokyriakis
Κέικ με λίγες θερμίδες, από την φίλη μας Μαρία Γκέκα, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο. Γι' αυτούς που προσέχουν τη σιλουέτα τους. ...

Κόλλυβα γκουρμέ

glykokyriakis
Σήμερα τα κόλλυβα έχουν κι αυτά βιομηχανοποιηθεί και πωλούνται μαζικά - ένα άνοστο πράγμα που μοιράζεται από υποχρέωση. Τα σπιτικά κόλλυβα όμως είναι νόστιμα και θρεπτικά και νομίζω ότι αξίζει να τα φτιάχνουμε τουλάχιστον για τα μοιράσουμε με τους πολύ οικείους μας. ...

Τσουρέκι Πολίτικο

glykokyriakis
Αφράτο και αρωματικό τσουρέκι, ιδανικό για πρωινό με γάλα ή συνοδευτικό του καφέ. ...

Μιλφέιγ (Mille-feuille)

glykokyriakis
Μιλφέιγ (χίλια φύλλα), γνωστό και ως πάστα του Ναπολέοντα, είναι ένα γλυκό που προέρχεται από την Γαλλία. Παραδοσιακά, αποτελείται από τρεις στρώσεις αφράτης ζύμης εναλλασσόμενης με δύο στρώσεις κρέμα πατισερί, αν και μερικές φορές χρησιμοποιείται σαντιγί ή μαρμελάδα. ...

Μαλακά μπισκότα σοκολάτα-πορτοκάλι

glykokyriakis
Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε τη σοκολάτα και να προσθέσουμε ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι, ανάλογα με το γούστο μας. Θυμηθείτε πως το μπισκότο είναι θέμα φαντασίας και προτίμησης γεύσεων. ...

Ντοματίνι Γλυκό

glykokyriakis
Άλλο ένα παραδοσιακό γλυκό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολύ διαδεδομένο στο Αιγαίο αλλά και στην Ήπειρο μπορείτε να το συνδυάσετε με ξινούτσικα τυριά, σαλάτες ακόμα και κρέας... ...

Tiramisu (Τιραμισού)

glykokyriakis
Το Tiramisu είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες στην “παραδοσιακή” ιταλική κουζίνα. Άγνωστο μέχρι περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν, όταν πιστεύεται ότι επινοήθηκε στην πόλη του Τρεβίζο στη βόρεια Ιταλία, σε μια μόνο δεκαετία έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό επιδόρπιο, εξαιρετικά δημοφιλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Ιαπωνία. ...

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!