120
Υλικά
- παντεσπάνι 150 γρ
- πτι μπερ 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- γλυκόζη 50 γρ
- κακάο 30 γρ
- ρούμι 50 γρ
- κόντιτα 60 γρ
- καρύδια 250 γρ
- κουβερτούρα 600 γρ
Από τα πιό αγαπημένα κεράσματα των παδικών μας χρόνων! Η ιδέα να φτιάξω καριόκες ξεκίνησε από μερικά κομμάτια παντεσπάνι, που περίσεψαν από μία τούρτα που είχα φτιάξει. Συνδυάστηκαν με μπισκότα, καρύδια, ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού και ρούμι και κλείστηκαν μέσα σε γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα. Κατά γενική ομολογία όσων - τυχερών! - τις δοκίμασαν, ο συνδυασμός των γεύσεων βγήκε πολύ επιτυχημένος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com