87
Υλικά
- καρότο 550 γρ
- σελινόριζα 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κάρυ 1 κγ
- τζίντζερ 0.25 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- ζωμός λαχανικών 4 κούπα/ες
Οι σούπες που προτιμώ να τρώω είναι αυτές που έχουν μέσα λαχανικά αλλά οπωσδήποτε και κάποιο κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) ή ακόμα καλύτερα ψάρι!
Τα μπαχαρικά, ο σωστός συνδυασμός αυτών και η κατάλληλη δοσολογία, είναι το μυστικό που κάνει ένα πιάτο από μέτριο να γίνει πεντανόστιμο. Εκεί λοιπόν βρήκα τη λύση που ζητούσα.
Τα μπαχαρικά, ο σωστός συνδυασμός αυτών και η κατάλληλη δοσολογία, είναι το μυστικό που κάνει ένα πιάτο από μέτριο να γίνει πεντανόστιμο. Εκεί λοιπόν βρήκα τη λύση που ζητούσα.
Το εξωτικό κάρι, το γήινο κύμινο, η γλυκιά κανέλα, το πιπεράτο τζίντζερ, ο ευεργετικός κουρκουμάς, δημιούργησαν την τέλεια καροτόσουπα. Πλούσια σε γεύση, πυκνή σε υφή, ζεστή και ανάλαφρη. Με μαροκινή απόχρωση στη γεύση και χρώμα έντονο πορτοκαλί!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com