by admin

Κρεατόσουπα με μαγιαρισμένα οσομπούκο, μεδούλι & γκρεμολάτα

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ανταποκρινόμενος, καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι το ιδανικό κομμάτι για κρεατόσουπα είναι το εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα μοσχαρίσιο ποντίκι που χαρακτηρίζεται από το νόστιμο ζελέ, δηλαδή κολλαγόνο που γίνεται ζελατίνη στο αργό μαγείρεμα. Το ποντίκι έχει όμορφο βαθύ κόκκινο χρώμα εσωτερικά όταν μαγειρευτεί επαρκώς ώστε να μαλακώσει και είναι βέβαια πάρα πολύ νόστιμο. Σε μια παραδοσιακή ελληνική εκδοχή της συνταγής, θα συνοδευτεί από πατάτα, καρότο, κρεμμύδι και σέλινο και με λίγο λεμόνι και ένα τσικ ελαιόλαδο θα έχουμε μια πολύ νόστιμη κρεατόσουπα χωρίς πολλά-πολλά. Δεν συμφωνείτε; Σίγουρα λέω και εγώ, αλλά, αν το σκεφτούμε λίγο παραπάνω, νομίζω πως μπορούμε και καλύτερα… μέχρι και πολύ καλύτερα!

Γι’ αυτό, έφτιαξα μια νεοτερική κρεατόσουπα που ενώ μένει απόλυτα πιστή στη λογική της παραδοσιακής συνταγής, απογειώνει τη γεύση. Και αυτό, χάρη σε δυο πιο ψαγμένες επιλογές στα υλικά, κυρίως σε μια έξυπνη ιδέα στη τεχνική, και τέλος, με την πρόσθεση ενός φρέσκου στοιχείου στο σερβίρισμα, της γκρεμολάτας, που τη δανειζόμαστε απ’ την Ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr
Κατηγορία: Σούπες
Περισσότερες συνταγές: κρεατόσουπα, οσομπούκο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το caruso.gr