142
Υλικά
- ζωμός κρέατος 0.5 λτ
- πατάτες 4 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- πιπέρι -
- αλάτι -
- σχοινόπρασο -
- παρμεζάνα -
- κρουτόν -
Οταν ακουσετε να μιλανε για potage Parmentier ή σουπα παρμεντιέ, δεν αναφερονται σε καποιο εξωτικο γκουρμε πιατο! Ειναι απλα μια σουπα βελουτε, με βασικα υλικα τις πατατες και το πρασο, και φυσικα προερχεται απο την Γαλλικη κουζινα...Η σουπα παρμεντιέ, ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη στην παρασκευη της. Ισχυει κι εδω ο γενικος κανονας για τις συνταγες με λιγα υλικα, δηλαδη τα υλικα που θα χρησιμοποιησουμε, πρεπει να ειναι αριστης ποιτητας για να εχουμε και το αναλογο εξαiρετικο αποτελεσμα. Η υφη της ειναι βελουδινη, τρωγεται ζεστη και ειναι ιδιαιτερα ευχαριστη την κρυα εποχη...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com