σούπα με αρακά, μπέικον και μέντα: ανοιξιάτικη ομίχλη στο χειμώνα

Καταχωρήθηκε στις 07/01/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η ιστορική σχέση της συγκεκριμένης συνταγής με το Λονδίνο, κάτι που την καθιστά και ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας, στην Ελλάδα. Το 1871, οι New York Times σε ένα άρθρο τους έγραψαν επί λέξει την εξής παρομοίωση: “London, particularly, where the population are periodically submerged in a fog of the consistency of pea soup…”, δηλαδή, ανέφεραν ότι ‘η ομίχλη του Λονδίνου έχει τη πυκνότητα της σούπας αρακά’. Αυτή η έκφραση έμεινε στην ιστορία και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα στην καθομιλουμένη...

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.pandespani.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!