Τανέα (ποντιακή γιαουρτόσουπα)

Καταχωρήθηκε στις 03/01/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Μια ιδιαίτερη «γιαουρτόσουπα» με ρύζι και δυόσμο σύμφωνα με τη συνταγή της κ. Κίτσας που συνάντησε ο Πέτρος Μαουνατζής.  Όπως είπε στο ICookGreek φίλος της σελίδας μας με ποντιακές ρίζες, αυτή η παραλλαγή με ρύζι συνηθίζεται στην Ελλάδα επειδή είναι εύκολο υλικό, προσιτό και οικείο.  Ωστόσο η σούπα γίνεται ακόμη καλύτερη με κους κους (και με γιαούρτι σακούλας).  Συναντιέται και με το όνομα «Τανωμένος σο(υ)ρβάς» και στην παραδοσιακή εκδοχή της φτιαχνόταν με «κορκότο», ένα είδος σπασμένου σιταριού, και «πασκιτάν»

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.icookgreek.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!