by admin

Τανέα (ποντιακή γιαουρτόσουπα)

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Μια ιδιαίτερη «γιαουρτόσουπα» με ρύζι και δυόσμο σύμφωνα με τη συνταγή της κ. Κίτσας που συνάντησε ο Πέτρος Μαουνατζής. 
Όπως είπε στο ICookGreek φίλος της σελίδας μας με ποντιακές ρίζες, αυτή η παραλλαγή με ρύζι συνηθίζεται στην Ελλάδα επειδή είναι εύκολο υλικό, προσιτό και οικείο.  Ωστόσο η σούπα γίνεται ακόμη καλύτερη με κους κους (και με γιαούρτι σακούλας). 
Συναντιέται και με το όνομα «Τανωμένος σο(υ)ρβάς» και στην παραδοσιακή εκδοχή της φτιαχνόταν με «κορκότο», ένα είδος σπασμένου σιταριού, και «πασκιτάν»
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com
Κατηγορία: Σούπες
Περισσότερες συνταγές: γιαουρτόσουπα
Τοπική: Πόντος

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.icookgreek.com