206
Υλικά
- τραχανάς ξινός 150 γρ
- τραχανάς γλυκός 150 γρ
- ζωμός κρέατος 600 ml
- βούτυρο αγελάδος 30 γρ
- χαλούμι 120 γρ
Ο αγαπημένος τραχανάς που έχει μεγαλώσει γενεές και γενεές είναι αναπόσπαστη τροφή της ελληνικής διατροφής. Ο τραχανάς μαγειρεύεται σαν σούπα, μόνο με νερό ή με ντομάτα ή με ζωμό κρέατος/κοτόπουλου. Στο τέλος μέσα στην ζεστή σούπα που μπορεί να είναι πηχτή αλλά και με περισσότερο νερό, ρίχνονται κομμάτια φέτας που λιώνουν ή κυβάκια φρυγανισμένου ψωμιού ή και τα δύο. Επίσης πολλές φορές ο κυπριακός τραχανάς ετοιμάζεται με αυγολέμονο ενώ αντί για φέτα χρησιμοποιείται βέβαια χαλούμι.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr