102
Υλικά
- τραχανάς 2 κούπα/ες
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- γάλα 1 κούπα/ες
- πάπρικα 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κονκασέ 1 κουτί
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ξινόχοντρος 2 κούπα/ες
- βασιλικός 1 κσ
Ο τραχανάς είναι βασικό φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Ο τραχανάς αγαπά πολύ τη φέτα, τη ξινομυζήθρα και την κοπανιστή ή το λαδοτύρι Ζακύνθου. Μαγείρεψα γλυκό τραχανά με γάλα και πάπρικα, έγινε μια ροζέ κρεμμώδης σουπίτσα, την οποία “ ξύπνησα” σαν γεύση με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, μαϊντανό και σέλινο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr