by admin

Κριθαρένιο ή κρίθινο αλεύρι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το κριθάρι είναι ένα δημητριακό, που πιστεύεται πως καλλιεργήθηκε πρώτο από όλα τ' άλλα, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και τον Ξενοφώντα, το κριθάρι υπήρχε στην διατροφή όλων των αρχαίων λαών, πλην των Αιγυπτίων και μάλιστα ότι ήταν το κυριότερο
δημητριακό στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων.Το κριθάρι παραγόταν ευκολότερα από τ' άλλα δημητριακά και με το αλεύρι του, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, έφτιαχναν ένα θρεπτικό, αλλά πολύ βαρύ ψωμί. Γι΄αυτό, φρόντιζαν να ψήνουν το κριθάρι πριν το άλεσμα, παράγοντας έτσι ένα χοντρό αλεύρι, που το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν διάφορα πιάτα, τα οποία σερβίρονταν ωμά ή μαγειρεμένα,...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com
Κατηγορία: Συμβουλές

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το faghta-giagias.blogspot.com