77
Υλικά
- καλαμάρια 450 γρ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- πράσα 3 τμχ
- χυμός ντομάτας 200 γρ
- πετιμέζι 3 κσ
- μαυροδάφνη 1 φλ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μπαχάρι 0.33 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- σκόρδο 1 σκελ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
Καλή σας μέρα!!! Καιρός για αποτοξίνωση, δεν συμφωνείτε;;; Τις ημέρες των γιορτών το κρέας πρωταγωνίστησε αλλά τώρα καιρός να απομακρυνθούμε για λίγο από το σφιχταγκάλιασμά του! Έτσι, σήμερα ένα φαγάκι με θαλασσινά, απλά, καθημερινά καλαμαράκια και μάλιστα κατεψυγμένα. Αν φυσικά, τα αντικαταστήσετε με φρέσκα ...ακόμα καλύτερα αλλά και με τα κατεψυγμένα μια χαρά νοστιμότατο γίνεται!! Τα θαλασσινά σε χειμωνιάτικη εκδοχή! Κρασάκι, πετιμέζι που του δίνει μιαν άλλη πινελιά, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και γαρίφαλο το κάνουν ένα πιάτο με απίστευτο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com