88
Υλικά
- καλαμάρια 6 τμχ
- ζωμός λαχανικών 1 λτ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- σπανάκι 400 γρ
- ρύζι καρολίνα 150 γρ
- κρασί 200 ml
- λεμόνι 1 τμχ
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Μια φίνα θαλασσινή λιχουδιά, ως αντίδοτο στην ακατάσχετη κρεοφαγία των ημερών.Διαδικασία Αν αγοράσουμε κατεψυγμένα καλαμάρια, είναι προτιμότερο να πάρουμε αυτά που είναι έτοιμα καθαρισμένα, για να αποφύγουμε τον κόπο του καθαρίσματος. Αν πάρουμε φρέσκα, τα καθαρίζουμε ως εξής: Τραβάμε και αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα, παρασύροντας μαζί και τα εντόσθια. Τραβάμε και αφαιρούμε το διάφανο «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος των καλαμαριών και με ένα μαχαίρι κόβουμε και πετάμε από το κεφάλι το κομμάτι με τα μάτια και το σκληρό «στόμα». Τα ξεπλένουμε όλα πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε τα πλ
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr