67
Υλικά
- μελομακάρονα 800 γρ
- καρύδια 150 γρ
- τυρί κρέμα 500 γρ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ταμαζί με τα ήδη τριμμένα καρύδια. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα. Πιέζουμε με την παλάμη μας ή με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα και να γίνει η βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε λίγα λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μία πυκνή, σφιχτή κρέμα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.steliosparliaros.gr