61
Υλικά
- κακάο 2 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- μπισκότα digestive 400 γρ
- βούτυρο 170 γρ
- τυρί κρέμα 600 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 300 γρ
- crème fraiche 300 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- εσπρέσσο 1 δόση
- καφές φίλτρου 5 κσ
- αλάτι 1 κγ
- σιρόπι 1 κσ
- γλυκόζη 1 κσ
- κρέμα γάλακτος 1 κούπα/ες
- σοκολάτα γάλακτος 100 γρ
Είχα ξαναδοκιμάσει να κάνω cheesecake με caramel sauce, αλλά θυμάμαι ότι δεν με ενθουσίασε. Κάτι έλειπε. Και μια μέρα συνδιάστηκαν όλα: «Α για δες, αυτό το γλυκό εδώ είναι με salted caramel» «Καιρό έχω να φτιάξω καραμέλα, όλο μαρέγκες και αμύγδαλα τόσο καιρό…»Και με την να συνδιάσω την καραμέλα; Μα με το πολυαγαπημένο cheesecake. Με κάποιες αλλαγές στην βάση μπισκότου, αφού η καραμέλα θέλει και λίγη σοκολάτα αλλιώς κάνουμε μισές δουλειές…
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr