52
Υλικά
- ξερά σύκα 15 τμχ
- ρούμι 50 ml
- φαρίνα 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 200 ml
- γάλα φρέσκο 250 ml
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 4 τμχ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κσ
- ινδοκάρυδο 2 κσ
Η φετινή μας Βασιλόπιτα έχει όψη εορταστική και πολύχρωμη, με ελπιδοφόρα σημαιάκια την καλή τύχη και τα όνειρα που περιμένουμε να μας πραγματοποιήσει η νέα χρονιά! Μακάρι!
Περιέχει αποξηραμένα σύκα, μαύρο ρούμι και ξύσμα πορτοκαλιού υλικά που της δίνουν ξεχωριστό άρωμα, υφή και γεύση. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή επί πλέον μπαχαρικά ούτε αρκετή ζάχαρη.
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να την ψήσουμε μέσα σε ευρύχωρη φόρμα και να τηρήσουμε το χρόνο ψησίματος, διότι , όπως όλα τα κέικ με ελαιόλαδο, πρέπει να ψηθεί καλά!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com