73
Υλικά
- αλεύρι 200 γρ
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 220 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- βούτυρο 180 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- μαχλέπι 1 κγ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- κονιάκ 2 κσ
- ρούμι 2 κσ
- κρέμα κάστανου 250 γρ
- καρύδια 80 γρ
- αμύγδαλα 80 γρ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- γαρύφαλλο 6 τμχ
- κονιάκ 2 κσ
- ρούμι 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 130 γρ
- λευκή σοκολάτα 200 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
- ξηροί καρποί 3 κσ
Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου αναδύονται απ΄ αυτή τη Βασιλόπιτα και την τοποθετούν σε άλλη διάσταση.Με την πρώτη μπουκιά ένα απίστευτο κράμα γεύσεων και αρωμάτων εκρήγνυνται στον ουρανίσκο και η αποθέωση της απόλαυσης είναι βέβαιη.Δική σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es