108
Υλικά
- βούτυρο πρόβειο 1 κούπα/ες
- βούτυρο αγελάδος 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 0.5 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 0.5 σφην
- βανίλια 2 τμχ
- αμύγδαλα 0.75 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 2 κούπα/ες
Η περυσινή συνταγή δοκιμής κουραμπιέδων που προσαρμόστηκε στα δικά μου μέτρα φέτος που τους ξανάφτιαξα θυμίζει αρκετά τους καβαλιώτικους κουραμπιέδες. Όταν τους πρωτοδοκίμασα τότε, στο ταξίδι μας, θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση η έλλειψη κανέλας και η λευκότητά τους . Αυτές ήταν κυρίως οι διαφορές τους από τους δικούς μας τους «μελαχρινούς» στο εσωτερικό τους κουραμπιέδες .
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr