49
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 640 γρ
- αμύγδαλα 0.75 ποτ
- ζάχαρη άχνη 1 ποτ
- κρόκοι 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- λεμόνι 1 τμχ
- αλεύρι μαλακό -
Η κυρία Ελένη είναι στις Αστερομάσες και μας φτιάχνει τους φημισμένους κουραμπιέδες της!Αφιερωμένο στην ΤερατομαμάΥλικά:για 40-50 μέτριους κουραμπιέδες640 γρ. φρέσκο βούτυρο3/4 ποτηριού ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα1 ποτήρι (παρά 1 κουταλιά) ζάχαρη άχνη2 κρόκους αυγών1 κουταλάκι Baking powder1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιούαλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου 3 - 3 1/2 ποτήρια)...
Διάβασε τη συνταγή στο asteromases.com