44
Υλικά
- αλεύρι 1.5 κιλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- ελαιόλαδο 3 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 ποτ
- κονιάκ 0.5 φλ
- κανέλα 0.5 κσ
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- ζάχαρη 3 φλ
- μέλι 3 φλ
1 ½ κιλό αλεύρι Νο 2 (μαλακό)
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Λίγο αλάτι
3 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι ελιάς
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1 κουτάλι της σούπας κανελογαρύφαλλα
Καρύδια κοπανισμένα για το γαρνίρισμα
Καρύδια μισά ή 1/3 του καρυδιού κομμένα για το γέμισμα
Για το σιρόπι
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
Λίγο αλάτι
3 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι ελιάς
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1 κουτάλι της σούπας κανελογαρύφαλλα
Καρύδια κοπανισμένα για το γαρνίρισμα
Καρύδια μισά ή 1/3 του καρυδιού κομμένα για το γέμισμα
Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
(στις 3 δόσεις συνταγής, φτιάχνουμε 2 δόσεις σιροπιού)
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr