124
Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλεύρι μαλακό 500 γρ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- φρέσκο βούτυρο 350 γρ
- ζάχαρη άχνη 300 γρ
- αλεύρι μαλακό 65 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- κακάο 1.5 κσ
- κανέλα 1 κγ
- πιπερόριζα 0.5 κγ
- φρέσκο βούτυρο 60 γρ
- ζάχαρη άχνη 25 γρ
- αυγά 1 κσ
Σήμερα μπήκα στην κουζίνα και έγινε αυτό το δεντράκι για το καλό των εορταστικών ημερών. Με τις κατασκευές εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη αλλά αυτό το δεντράκι δύο χρόνια τώρα το είχα καημό να το φτιάξω. Για πιο εύκολο κόψιμο των αστεριών μπορούμε να μεταφέρουμε το φύλλο της ζύμης στο ψυγείο (ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί) και να το αφήσουμε για μια ώρα τουλάχιστον.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr