76
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 700 γρ
- ζάχαρη 80 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κονιάκ 0.75 φλιτζανάκι
- ελαιόλαδο 1 φλ
- ηλιέλαιο 0.33 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- ζάχαρη 1.5 φλ
- μέλι 1 φλ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κουβερτούρα 250 γρ
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
Υλικά (για 25 μελομακάρονα περίπου) 700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 80 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού baking powder 2 κουτ. γλυκού κανέλα 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη 1 κουτ. γλυκού κοφτ ό μαγειρική σόδα ¾ φλιτζ. καφέ κονιάκ 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ⅓ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Καρυδόψιχα κοπανισμένη για πασπάλισμα
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskamomata.blogspot.gr