93
Από το βιβλίο Το Μικρασιάτικο τραπέζι του Δωδεαημέρου "Χερσέ, βασιλόπιτες και άλλα" Το Χριστόψωμο το κάνω κάθε χρόνο παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, συμβολίζει για μένα τύχη για το σπίτι μας. Οι φωτογραφίες που σας δείνω είναι από τα περσινά μας ψωμιά. Υλικά 4 κούπες αλεύρι μαλακό 25 γρ μαγιά νωπή 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά βούτυρο 1 αυγό 1 κουταλιά γλυκάνισο 1 ½ κούπες νερό Λίγο αλάτι Σουσάμι καρύδια Λίγο λάδι για το ταψί Διαδικασία Σε λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε μισή κούπα χλιαρό νερό. Προσθέτουμε μια κούπα αλεύρι και φτιάχνουμε
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr