172
Υλικά
- φαρφάλες 500 γρ
- σολομός 600 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- μπρόκολο 1 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- σαμπούκα 70 ml
- σχοινόπρασο 1 κγ
Οι φαρφάλες (φιογκάκια) με σολομό και κρέμα γάλακτος είναι εξαιρετικά διαδεδομένη συνταγή, και θα έλεγε κανείς ότι ανήκει στη διεθνή κουζίνα παρά στην αυθεντικά Ιταλική, μια και ο σολομός δεν είναι Μεσογειακό ψάρι. Με την ανάπτυξή της ιχθυοκαλλιέργειας του σολομού τις τελευταίες δεκαετίες και την διάδοσή του ανά τον κόσμο ως έδεσμα αλλά και ως διατροφικά σημαντικό ψάρι, η σύνδεση του με την πάστα δεν άργησε να γίνει κάπου, κάπως , κάποτε. Και βέβαια η πάστα με σολομό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ανά τον κόσμο!
Έχω δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές του σολομού με πάστα και μέχρι σήμερα οι προτιμήσεις μου...
Έχω δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές του σολομού με πάστα και μέχρι σήμερα οι προτιμήσεις μου...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr