86
Υλικά
- φιογκάκια 500 γρ
- πλευρώτους 1 συσκ
- κατίκι 250 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- λευκό κρασί 2 σφην
- βότκα 2 σφην
- αλάτι -
- πιπέρι -
- παρμεζάνα -
- κεφαλοτύρι -
Στο πιάτο αυτό συναντώνται υλικά από δύο Μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία και δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα! Το ένα είναι το Ελληνικό Κατίκι, ένα λευκό, κρεμώδες τυρί, φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα ή ανάμεικτο με πρόβειο γάλα, με αλάτι (1%) και με σχετικά χαμηλά λιπαρά (10 -14%). Η προέλευσή του είναι από τον Δομοκό, της βόρειας Φθιώτιδας. Τρώγεται σε σαλάτες, σε πίτες, σε φαγητά, αλειμμένο πάνω σε ψωμί και είναι ένας τέλειος μεζές για κρασί ή ούζο. Το άλλο είναι το Ιταλικό ζυμαρικό Φαρφάλες (Πεταλούδες) ή Φιογκάκια
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com