Φιογκάκια με Μανιτάρια και Κατίκι Δομοκού

Καταχωρήθηκε στις 06/06/12

1 Ψήφοι Ψήφισε

Στο πιάτο αυτό συναντώνται υλικά από δύο Μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία και δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα! Το ένα είναι το Ελληνικό Κατίκι, ένα λευκό, κρεμώδες τυρί, φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα ή ανάμεικτο με πρόβειο γάλα, με αλάτι (1%) και με σχετικά χαμηλά λιπαρά (10 -14%). Η προέλευσή του είναι από τον Δομοκό, της βόρειας Φθιώτιδας. Τρώγεται σε σαλάτες, σε πίτες, σε φαγητά, αλειμμένο πάνω σε ψωμί και είναι ένας τέλειος μεζές για κρασί ή ούζο. Το άλλο είναι το Ιταλικό ζυμαρικό Φαρφάλες (Πεταλούδες) ή Φιογκάκια

Διάβασε τη συνταγή στο https://helengrblog.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!