68
Υλικά
- ταλιατέλες 200 γρ
- ελαιόλαδο 5 τμχ
- σύκα 4 τμχ
- κατσικίσιο τυρί 100 γρ
- προσούτο 4 φέτ
- δενδρολίβανο -
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- παρμεζάνα -
Χρησιμοποιήστε όποιο κατσικίσιο τυρί λαχταράτε, αλλά καλό είναι να έχει λίγο αψιά γεύση, να μην γλυκίζει, για να υπάρχει ισορροπία με τη γλύκα των σύκων. Μπορεί εγώ να μην προτίμησα να τρίψω παρμεζάνα από πάνω, αλλά ο Σ τελικά δεν άντεξε, είναι παρμεζάνα junkie, και οφείλω να πω ότι ταιριάζει πάρα πολύ. Αν το πιάτο είναι λίγο γλυκό για τα γούστα σας μην διστάσετε να την προσθέσετε. Εξυπακούεται πως το κεφαλοτύρι είναι άξιο αντικατάστατο. Έχε χάρη που δεν έχουμε εμείς εδώ, αλλιώς σιγά μην αγόραζα παρμεζάνα...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com