by admin

ΛΑΓΚΆΝΕ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // LASAGNE E CECI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ο συνδυασμός των οσπρίων με τα ζυμαρικά είναι αρκετά συνηθισμένος στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα...Εννοείται ότι τα ζυμαρικά τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές με αλεύρι και νερό και ίσως και κανένα αυγουλάκι...Τα λαγκάνε με όσπρια (φασόλια, ρεβύθια ή φακές) είναι παραδοσιακό πιάτο της πάλαι ποτέ περιοχής της Lucania, που εκτεινόταν από τις ακτές του Τυρρηνικού πελάγους μέχρι τον κόλπο του Τάραντα...Συχνά, γιά να δώσουν έξτρα νοστιμιά στο λιτό αυτό πιάτο, τηγανίζουν λίγα από τα ζυμαρικά σε ελαιόλαδο και τα προσθέτουν έπειτα στα υπόλοιπα, τα οποία τα έχουν βράσει...Τα ζυμαρικά είναι φυσικά φρέσκα και η ζύμη τους δεν περιλαμβάνει αυγό, μόνο αλεύρι και νεράκι. Το πιάτο νοστιμίζει με το χοιρινό λίπος, το σκόρδο και το καυτερό πιπεράκι. Αν χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, γίνεται και νηστίσιμο. Το πιάτο ίσως σας φανεί φτωχό, αλλά οι ιταλοί δεν το σερβίρουν ποτέ μόνο του, αφού το παρουσιάζουν ως πρώτο, ακολουθεί δηλαδή και δεύτερο με κρέας ή ψάρι...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Περισσότερες συνταγές: λαζάνια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com