107
Υλικά
- σαρδέλες 500 γρ
- μάραθος 1 ματσ.
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αντζούγιες 4 τμχ
- κουκουνάρι 25 γρ
- σταφίδες 50 γρ
- κρόκος Κοζάνης 0.25 γρ
- χοντρά μακαρόνια 500 γρ
- ψωμί 60 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να δοκιμάσω και μερικές από τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με σαρδέλες, τις οποίες τις είχα μεν ακουστά, αλλά μέχρι τότε ούτε που μου περνούσε από το μυαλό να τις δοκιμάσω. Η πρώτη από αυτές είναι αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα και έχει καταγωγή από την Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα από την Σικελία. Pasta con le sarde (πάστα κον λε σάρντε) ή pasta ch i sardi στη σιτσιλιάνικη διάλεκτο, σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικ ά, θα την λέγαμε "μακαρονάδα με σαρδέλες".
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com