119
Υλικά
- χυλοπίτες 450 γρ
- μοτσαρέλα 300 γρ
- κεφαλοτύρι 100 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- καβουρμάς 300 γρ
- χυμός ντομάτας 250 γρ
- ντομάτα 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ζάχαρη 1 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- βασιλικός 1 πρέζα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ούζο 1 σφην
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
Κι ένα πιάτο μη νηστίσιμο και όχι απλά μη νηστίσιμο αλλά ό,τι καλύτερο για όσους δε νηστεύουν. Πλούσιο σε αρώματα, γεύσεις και ιδιαίτερα υλικά όπως ο καβουρμάς και η καπνιστή πάπρικα. Την τελική πινελιά δίνει το ούζο που με το γλυκάνισο που περιέχει δίνει μια μοναδική επίγευση σε όλα τα υπόλοιπα, μένει στο στόμα και κατακυριεύει τις αισθήσεις. Το καστανόξανθο χρώμα του και η "ευγενική" γεύση του αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com