Τραχανάς ξινός της γιαγιάς Βάγιας

Καταχωρήθηκε στις 16/01/10

30 Ψήφοι Ψήφισε

Οι γιαγιάδες σίγουρα αποτελούν καλή πηγή παραδοσιακών συνταγών. Και κυρίως γεύσεων που τις έχουμε μάθει από μικροί. Μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις είναι ο τραχανάς. Αναφέρομαι στον ξινό τραχανά, γιατί υπάρχει και ο γλυκός. Για να δούμε πώς τον κάνει η γιαγιά μου η Βάγια.Υλικά για 2 μερίδεςμισή κούπα ξινό τραχανά λίγο ελαιόλαδοαλάτιφέταμερικές φέτες ψωμίΡίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι με μισή κούπα τραχανά για να κάψει περίπου σε ένταση 9/12 (ρυθμίζουμε ανάλογα με την κουζίνα).Ανακατεύουμε τον τραχανά μέχρι να ψιλοκοκκινήσει. Είναι σημαντικό να τον ανακατεύουμε γιατί ο τραχανάς

Διάβασε τη συνταγή στο https://laxanokitsos.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!