285
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- προζύμι 400 γρ
- πρόβειο γάλα 500 ml
- κατσικίσιο γάλα 500 ml
- αλεύρι σκληρό 2 κιλ
- σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
- αλάτι 1 κγ
- πρόβειο γάλα 500 ml
- κατσικίσιο γάλα 500 ml
Ένας λίγο διαφορετικός τραχανάς έγινε στο χωριό αυτοσχεδιάζοντας έχοντας στο μυαλό μου συζήτηση με τη φίλη μου την Ελένη. Το ζητούμενο ήταν να γίνει ξινός τραχανάς χωρίς να αφήσουμε το γάλα για μέρες να ξινίσει και να πάρουμε ένα ελαφρώς ξινό τραχανά...Ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού ίσως χρειαστεί περισσότερο γάλα. Αντί του προζυμιού μπορείτε να προσθέσετε ένα κεσαδάκι γιαούρτι στο γάλα και να το αφήσετε ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου...
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr