130
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γρ
- ελαιόλαδο 90 ml
- μαγιά ξερή 8 γρ
- ζάχαρη 145 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- γαρύφαλλο 3 κγ
- γλυκάνισο 0.75 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
Τα πουλιά, αυτά τα αλλιώτικα νηστίσιμα τσουρέκια ή απλά ένα γευστικότατο γλυκό ψωμί, τα πρωτοσυνάντησα στην Σίφνο, σε έναν πολιτιστικό χώρο, σαν εκθέματα, τα πουλιά είναι μέρος της Πασχαλινής παράδοσης των Σιφνιών νοικοκυρών, όπου τα πλάθουν στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, προφανώς για να πορεύονται τις μέρες της νηστείας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr