99
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 250 γρ
- μαγιά μπύρας 75 γρ
- γάλα φρέσκο 300 γρ
- ζάχαρη 2 κσ
- αλεύρι σκληρό 1 κιλ
- ζάχαρη 350 γρ
- βούτυρο πρόβειο 125 γρ
- βούτυρο αγελάδος 175 γρ
- αυγά 7 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- κακουλέ 5 γρ
- μαχλέπι 15 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κσ
- γλυκάνισο 1 κγ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
Επειτα απο την τριφτή βασιλόπιτα, που γύρισε τον χρόνο πίσω σε μνήμες γευστικές από τα παιδικά μου χρόνια, σειρά είχαν βέβαια τα φημισμένα τσουρέκια της γιαγιάς Ανδρομάχης. Στο σχεδόν εκατόχρονο τετράδιο συνταγών της, για το οποίο σας είχα μιλήσει αναλυτικά, υπήρχαν σημειωμένες δύο συνταγές για πασχαλινά τσουρέκια
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com