116
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- λαρδί 3 κσ
- ξύδι 2 κσ
- πάπρικα 3 κγ
- κύμινο 1 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μαντζουράνα 1 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- ντομάτα 500 γρ
- ζωμός κρέατος 500 ml
Σημερα θα απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο από τα βόρεια της Ιταλίας, το περίφημο γκούλας! Το γκούλας είναι μία παλιά συνταγή των βοσκών της Ουγγαρίας, που εξαπλώθηκε σε όλη την Κεντρική και Κεντροανατολική Ευρώπη. Το γκούλας συνοδεύεται συνήθως με πατάτες βραστές ή σωταρισμένες, με spatzle (είδος χειροποίητου ζυμαρικού)
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com