79
Υλικά
- χωριάτικα λουκάνικα 500 γρ
- ντομάτα 5 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- ρίγανη 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πιπεριές κέρατο 10 τμχ
Το Σπετζοφάι είναι ένα πολύ δημοφιλές, παραδοσιακό πιάτο της Πηλιορείτικης κουζίνας. Βασικό συστατικό του είναι το λουκάνικο, που πρέπει να είναι καλής ποιότητας, πικάντικο και αρωματικό. Η γεύση και τα αρώματά του θα βγουν στη σάλτσα ντομάτας και θα δέσουν υπέροχα με τις πιπεριές. Στο Πήλιο σερβίρεται όλο το χρόνο, μαζί με τη φασολάδα. Δίνεται και πιο ελαφριά, αν τα υλικά ετοιμαστούν χωριστά και στο τέλος ενσωματωθούν. Δοκιμάστε τη!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com