206
Υλικά
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- πορτοκαλάδα 0.5 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 0.5 κούπα/ες
- αμμωνία 1 κφτ κγ
- μαγειρική σόδα 1 κφτ κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4.5 κούπα/ες
- σουσάμι 1 κούπα/ες
Διαβάζοντας τα υλικά αναρωτήθηκα γιατί «κανέλας». Σε όλα σχεδόν τα λαδοκούλουρα κανέλα δεν βάζουμε; Κι όμως εδώ ίσως ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών και η έλλειψη άλλου αρώματος κάνει πιο έντονη τη μυρωδιά της. Γίνονται σχετικά πιο σκούρα, πράγμα όμως που καθόλου δεν ενοχλεί!
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com