by admin

Κρίθινα κουλουράκια διαίτης

No ratings yet

[cbxwpbookmarkbtn]

Τώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων αλεύρου που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί. Όχι δηλαδή ότι δεν γίνονται και με σκέτο κρίθινο αλεύρι, αλλά η παρακάτω αναλογία δίνει νόστιμο και εμφανίσιμο αποτέλεσμα.Το κριθάρι είναι βασικό συστατικό σε πολλά αρτοσκευάσματα της Κρήτης. Πιστεύω ότι όλοι έχουν δοκιμάσει ντά(γ)κο, το χαρακτηριστικό κρίθινο παξιμάδι μας. Τούτα εδώ είπαμε είναι ψιλομιγαδερά. Ψιλομιγαδερό είναι το αλεύρι που γίνεται από μίγμα σταριού και κριθαριού με περισσότερο το στάρι. (Θα γράψω άλλη φορά αναλυτικά για τα μείγματα αλ
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Περισσότερες συνταγές: κουλουράκια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com