59
Ο τρύγος έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Οπότε τι πιο επίκαιρο από ένα μπολάκι μυρωδάτη μουσταλευριά.Υλικά:7 κούπες μούστο1/2 κούπα στάχτη από ξύλα1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο ή 1 κούπα νισεστέσουσάμι καβουρδισμένο, τριμμένο καρύδι, κανέλλα.Εκτέλεση:Για να χρησιμοποιήσουμε το μούστο πρέπει να τον "κόψουμε" πρώτα δηλαδή να τον καθαρίσουμε, και γι αυτό χρησιμοποιούμε στάχτη.(Προσοχή να είναι μόνο από ξύλα).Βάζουμε το μούστο σε μια κατσαρόλα και βυθίζουμε σε αυτόν ένα τουλπάνι (πανί) που έχουμε δέσει καλά τη στάχτη.Βράζουμε το μούστο για 10 περίπου λεπτά ξαφρίζοντας τονΑφαιρούμε τη στάχτη και αφήνου
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com