108
Υλικά
- μαγιά ξερή 1 φακ
- μαγιά νωπή 25 γρ
- γάλα 250 ml
- ζάχαρη 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 0.5 κιλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αυγά 1 τμχ
- λάχανο 0.5 τμχ
- βούτυρο 3 κσ
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 φακ. μαγιά σε σκόνη (ή 25 γρ. νωπή) 1/2 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό (ποτέ καυτό) 200 έως 250 ml γάλα, όσο χρειαστεί η ζύμη 1 κ. γλ. ζάχαρη 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλάτι πιπέρι αρκετό φρεσκοτριμμένο 2+2 κ. σούπας ελαιόλαδο 1 αβγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ το μισό από ένα μέτριο λάχανο 2-3 κ. σούπας βούτυρο αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr