91
Υλικά
- μαγιά νωπή 25 γρ
- ζάχαρη 10 γρ
- αλεύρι για τσουρέκια 100 γρ
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γρ
- αραβοσιτέλαιο 60 ml
- ηλιέλαιο 60 ml
- μαργαρίνη 40 γρ
- ζάχαρη 170 γρ
- γάλα καρύδας 120 ml
- χυμός πορτοκαλιού 50 ml
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κσ
- μαχλέπι 1 κγ
- κακουλέ 1 κγ
- βανιλίνη 2 τμχ
Νηστίσιμα τσουρέκια, λοιπόν, και φέτος, με μια διαφορετική συνταγή μιας και υπάρχουν και άλλα που θα βρείτε ΕΔΩ γιατί αντίστοιχα είχα φτιάξει και πέρυσι. Μην τα φοβηθείτε, γίνονται ελαφρά, μαλακά, πολύ αρωματικά και αφράτα...όσο δεν φαντάζεστε. Δεν είναι τα βαριά υγρά τσουρέκια αλλά ούτε κι αυτά που είναι ένας άνοστος αφρός και σίγουρα είναι ένα τσουρέκι που κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο (εκτός ίσως από το χρώμα του που είναι λιγότερο κίτρινο). Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη φετινή συνταγή......
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com