389
Υλικά
- γάλα φρέσκο 250 ml
- βούτυρο αγελάδος 20 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ
- αλάτι -
- άσπρο πιπέρι -
- φέτα 300 γρ
- ανθότυρο 250 γρ
- ζύμη σφολιάτας 600 γρ
- φύλλο σφολιάτας 1 πκτ
- άσπρο πιπέρι -
- βούτυρο -
Η γέμιση είναι πάντα η ίδια. Μπόλικη φέτα, ανθότυρο (στην Ολλανδία αυτό αντικαταστάθηκε με ρικόττα διότι πού να βρεθεί ανθότυρο εδώ) και μπεσαμέλ. Το αποτέλεσμα είναι μια πίτα πεντανόστιμη, αλμυρή και ελαφρώς γλυκιά, κρεμώδης με εκείνη την ασύγκριτη γεύση και υφή της σφολιάτας να εσωκλείει τα τυριά. Μια σφολιάτα τραγανή, αφράτη, χρυσοκάστανη και βουτυράτη που κάνει την τυρόπιτά μου αξεπέραστη....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com