314
Υλικά
- φύλλο κρούστας 500 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- κανέλα 1 κγ
- ζάχαρη 180 γρ
- αυγά 5 τμχ
- λάδι 180 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- στραγγιστό γιαούρτι 330 γρ
- λικέρ πορτοκάλι 2 κσ
- ξύσμα πορτοκαλιού 2 κγ
- ζάχαρη 250 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
Πορτοκαλόπιτα με ψημένο φύλλο κρούστας και στραγγιστό γιαούρτι. Ζουμερή και αφράτη, με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού και σιροπιασμένη τόσο όσο πρέπει για να την κρατά ζουμερή χωρίς να μάς λιγώνει. Τα κριτσανιστά φύλλα κρούστας πασπαλίζονται και αρωματίζονται με κανέλα και ζάχαρη. Οι καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού απογειώνουν την απόλαυσή της και εντείνουν ακόμα περισσότερο την πορτοκαλένια γεύση...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es